Овој зеленчук е многу поздрав кога ќе се зготви

Спанаќот е многу здрав зеленчук со многу витамини и хранливи состојки. Го чува здравјето, богат е со калциум, магнезиум, бета-каротен и многу антиоксиданси. Сепак, она што е најважно за него е дека со термичкото обработување, тој станува поздрав и овие намирници доаѓаат повеќе до израз.
По варењето, количината на калциум се зголемува за три пати.
Јадете го често и бидете здрави како дрен, полни со енергија и со добар имунитет. Сепак, она што е најважно за него е дека со термичкото обработување, тој станува поздрав и овие намирници доаѓаат повеќе до израз.
По варењ

Пронајдете не на следниве мрежи: