Овој зеленчук ги убива ќелиите на ракот, лекува дијабетес и висок крвен притисок, го штити срцето… и што уште не!

Некои го сакаат, некои не, меѓутоа препорачлкиво е да се јаде бидејќи има многу здравствени придобивки.Не го гответе, бидејќи ги губи лековититие својства, јадете го свеж. Станува збор за кромидот!
Го спречува растот на ќелиите на ракот
Кромидот е богат со соединенија, кои го штитат организмот од ракот на желудникот, дебелото црево, дојките, белите дробови. Ефикасен е и во борба со бактериите во уринарниот систем.
Контролира дијабетес
Сировиот кромид, го зголемува производството на инсулин. Ако сте дијабетичар, имате добра причина да го јадете.
Проблеми со крварење од нос
Кромидот, може да го запре крврењето. Ако многу ви тече крв,, мирисајте кромид некое време.

Го штити срцето
Ако го јадете редовно, ќе го заштити вашето срце од секакви заболувања. Кромидот го контролира и високиот крвен притисок.
Го контролира нивото на холсестерол
Кромидот го намалува, односно контролира лошиот холестерол во крвта.Не го гответе, бидејќи ги губи лековититие својства, јадете го свеж. Станува збор за кромидот!
Го спречува растот на ќелиите на рак

Пронајдете не на следниве мрежи: