Паника во Србија: Отровни змии ја напаѓаат земјата!

Последните неколку недели на цела територија на Србија се забележани отровни змии. Последните неколку недели е крената вистинска паника во Србија откако на целата територија се забележани змии отровници. 
Најмногу се забележани во околината на Београд, Фрушка гора и Копаоник. Луѓето се навистина преплашени бидејќи незнаат што да прават доколку се сретнат лице в лице со змиите. 
Од Заводот за заштита на природата во Србија, изјавуваат дека летниот период е карактеристичен за изведување на јајца кај змиите и нивно разможување. 
„Змиите преку есента и зимата се во своите скривници, додека пак во летниот период почнуваат да излегуваат и да се размножуваат. Тоа е природна појава, посебно во ваквиот период на топло време и се поголем број змии се оплодуваат. На Копаоник се најбројни бидејќи природата и самата клима таму најмногу им одговара“, известуваат од заводот за заштита на природата во Србија. 
Тие исто така ги советуваат граѓаните доколку се сретнат со змиите едноставно да поминат поред нив и нема потреба да се плашат и да паничат. 
Сепак граѓаните во Србија се навистина исплашени и незнаат што може да се случи доколку продолжи топлото време. Последните неколку недели е крената вистинска паника во Србија откако на целата територија се забележани змии отровници. 
Најмногу се

Пронајдете не на следниве мрежи: