Папарацо ја фотографираше „грмушката која вреди милион долари“ на Џеки Кенеди

Откриено е дека зад објавувањето на фотографиите од голата Џеки Оназис кои во тоа време предизвикаа невиден скандал, стои нејзиниот втор сопруг, грчкиот милијардер Аристотел Оназис.По цели 42 години од објавувањето на голите фотографии на Џеки Кенеди Оназис, откриена е позадината зад тоа како медиумите дошле до нив.
– Аристотел често во јавноста ја понижуваше Џеки и паралелно беше во врска со Марија Калас. Тој на новинарите им јави дека Џеки ќе биде гола на плажата на неговиот остров Скорпеос. Тој е виновникот – тврди Кристофер Андерсон во книгата „Добар син: Џон Кенеди Помладиот и мајка му која што го сакаше“.
Според книгата, Џеки го обвинувала Аристотел дека го злоставувал нејзиниот син и дека ја нарекува вдовица, па Оназис ги искористил своите цврсти врски со медиумите за да го уништи угледот на Џеки. Тој на фотографите им го јавил точното време и локацијата на плажата. Останатото е познато.
Веќе наредниот ден во весниците се појавија сликите од вдовицата на Кенеди – потполно гола. Така, Џеки го доби прекарот „грмушка од милион долари“.
Веднаш потоа, тој поднесе барање за развод.
*НЕЦЕНЗУРИРAНИТЕ ФОТОГРАФИИ МОЖЕТЕ ДА ГИ ПОГЛЕДНЕТЕ ТУКА
По цели 42 години од објавувањето на голите фотографии на Џеки Кенеди Оназис, откриена е позадината зад тоа како медиумите дошле до нив.

Пронајдете не на следниве мрежи: