Папата Фрањо: Третата светска војна е веќе во тек!

Loading...

Поглаварот на Римокатоличката црква Папата Фрањо ги осуди сите војни како „лудило“. Папата на 100-годишнината од Првата светска војна им одаде почит на сите починати во војните. 
Војната уништува. Војната се менува па дури и братските врски. Војната е лудило и неговиот план за развој е уништување- истакна Папата. 
Исто така додава дека денес третата светска војна се води постепено низ злодела, масакри, уништување и дека денес големи жртви на „интерес“ се лепат за парите и моќта. 
Притоа, на гробиштата на кои тој зборуваше, се погребани 100.000 загинати во текот на Првата светска војна. Папата на 100-годишнината од Првата светска војна им одаде почит на сите починати во војните. 
Војната уништува. Војната се менува па

loading...
Loading...