„Парите ми го уништија животот“ – Тие добија на лото, но го изгубија животот!

Loading...

Добитниците на лото обично предизвикуваат завист кај другите луѓе. За овие  “лото милионери ” тоа не може да се каже.Од лото милионер до чистач
Мајк Керол од Норфолк имал 19 години кога во 2002. година освои 9.700.000 фунти . Неколку пати , направил помали прекршоци, и стана познат како ” лото будала “, бидејќи дошол да ја собере  наградата со електронска алка на ногата.
2010 година , вели  дека тој бил принуден да ја продаде куќата и сакал да работи како чистач , бидејќи ги потрошил сите пари.

” Лото силеџија” Јорворт Хоар , од Њукасл, бил  наречен “лото силеџија” , откако освоил 7.200.000£ во 2004. година, кога  купил билет на  лотарија, денот кога бил ослободен од затвор, каде што лежел за силување. Високиот суд подоцна наредил да плати отштета од £ 100,000 на својата жртва , додека  судските такси го чинеа милион фунти.

 

“Парите ми го уништија животот” Марк Гардинер, стаклорежач од  Хестингс добил половина од 22,6 милиони фунти во 1995 година. Неколку години подоцна , тој зборуваше за тоа дека “парите му го  уништиле животот “, бидејќи неговата девојка станала љубоморна и лажно го обвинувала. “Кога би можел да го врам времето назад, би се преселил во другиот крај на земјата.”
Наградата им го уништи бракот Роџер и Лара Грифитс од Ветербиј во Западен Јоркшир имаат освоено 1.800.000 £ во 2005. година. Тој работел како ИТ менаџер , и таа предавала  уметност. Кога станале лото милионери , тие двајцата дале отказ на работа. Лара подоцна изјавила дека наградата придонела за уништувањето на нивниот брак , додека Роџер изјавил  дека на крајот останал со само £ 7 во банка.

 
Кога изгуби сè:„Само сега сум среќна !“ Кели Роџерс од Камбирија била најмладата добитничкана лотарија во Велика Британија , кога, на нејзини 16 години, во 2003 година. освои 1.900.000 £. Десет години подоцна останала без скршена пара , бидејќи ги потрошила парите за дрога и алкохол,  паднала во депресија, а се  обидела да изврши и самоубиство. Мајката на три деца, која на крајот останала само со £ 2000, вели: „Дури сега конечно сум среќна.”Од лото милионер до чистач
Мајк Керол од Норфолк имал 19 години кога во 2002. година освои 9.700.000 фунти . Неколку пати

loading...
Loading...