Партиските војници на СДСМ од утре ќе сносат одговорност за прекршувањето на законот!

Loading...

Прегласувањето во Теарце само ја потврди победата на ВМРО-ДПМНЕ на предвремените парламентарни избори, но и на површина ги извади низата нерегуларности и начинот на кој СДСМ поддржана од одредени амбасадори, се обидуваше да ја фалсификува изборната волја на народот.Во неделата пред прегласувањето, во Теарце беа направени низа прекршувања меѓу кои најсериозни беа оние на Оливер Спасовски, тогаш технички министер за внатрешни работи кој ја злоупотреби својата службена положба и агитираше во корист на СДСМ, користејќи државни ресурси.
Кривично дело за кое „МОСТ“ испраќаше предупредувачки писма дека казната е пет години затвор.

Со службени автомобили, со службено обезбедување и со пари на граѓаните на Р. Македонија, Спасовски парадираше низ Теарце како шериф, во обид да му помогне на Шилегов во планираната изборна измама.
Дента на прегласувањето, Теарце беше преполно со партиски активисти но и припадници на МВР кои Спасовски ги испратил како логистичка поддршка на СДСМ и Шилегов во Теарце. Меѓу нив се најде и Алберт Садиковски, вработен од Оливер Спасовски како самостоен инспектор во прикриени информации во Одделот за организиран криминал.
„Истиот може да се види на снимката која ја објавивме во неделата, на која се гледа Мухамед Зекири заедно со партиски активисти на само 10 метри од местото на гласање, во локалната чајџилница“ – објави Инфомакс.

Пред почетокот но и во текот на изборната кампања, објавивме низа информации за полициски службеници вработени или незаконски унапредени од страна на Оливер Спасовски, кои спротивно на законот за полиција учествуваа на партиски активности на СДСМ и агитираа, за што како што неофицијално дознаваме бил составен список во МВР според кој овие лица би требало веќе од утре да добијат соодветни санкции или отказни решенија.Во неделата пред прегласувањето, во Теарце беа направени низа прекршувања меѓу кои најсериозни беа оние на Оливер Спасовски, тогаш технички министе

loading...