Патите од инсомнија? Еве што треба да јадете за да го избегнете овој проблем

Loading...

Италијанските научници од Институт за билна вирологија од Милано, тврдат дека грозјето е полно мелатонин, хормон вклучен во регулирањето на циклусот на спиење и будење.Овој хормон се лачи од пинеалната жлезда во мозокот, каде што ги зголемува нивоата на мелатонин навечер и го стимулира спиењето, а се намалува како што изминува ноќта.
Прочитајте повеќе на линкотОвој хормон се лачи од пинеалната жлезда во мозокот, каде што ги зголемува нивоата на мелатонин навечер и го стимулира спиењето, а се намалува

loading...
Loading...