Пченката и ѓумбирот НАЈГОЛЕМИ ПРОЧИСТУВАЧИ на белите дробови!

На пушачите кои се „дават“ од кашлање можат да им помогнат некои од овие намирници за да ги прочистат белите дробови: чај од ѓумбир, иглички од бор или коприва, пченка шеќерец, портокали, лук и кромид.Ако сте им роб на цигарите и никако не можете да ги оставите и покрај лошата кашлица, почнете почесто да консумирате намирници и напитоци кои можат да ви ги прочистат белите дробови и да ви овозможат полесно да дишите.
Можат да ви помогнат чаеви, пред се од свеж ѓумбир, но и од борови игличји или коприви, кои може да ги јадете и како салата. Јадете риба и јагнешко бидејќи содржат селен. Консумирајте и јајца и житарки.
Пченката шеќерац е полна со бета – криптоксантин кој докажано ги заштитува белите дробови од карцином, бидејќи се однесува како моќен антиоксиданс. Ако е можно набавете ја онаа која е природно органски одгелдувана. Слично дејство имаат и портокалите.
Лукот и кромидот поради својот состав имаат антиканцерогено дејство. Истражувањата покажале дека кај личностите со карцином, кои редовно го консумираат овој зеленчук го спречуваат настанувањето на нови ќелии на тумур.  Се разбира непријатниот здив е неизбежен , но помислее и на здивот со мирис на цигари, и чадот залепен од истите на вашата облека, па лукот нема да делува толку неподносливо. 
Ако ги чувствувате овие симптоми, ВЕДНАШ одете на лекар – Ова се првите симптоми на РАК на белите дробови. Повеќе ТУКААко сте им роб на цигарите и никако не можете да ги оставите и покрај лошата кашлица, почнете почесто да консумирате намирници и напитоци кои можат

Пронајдете не на следниве мрежи: