Печен чоколаден пудинг

Десерт со врвен вкус за сите љубители на чоколадо.Состојки:
– 75 г мазно брашно
– 1,5 лажица мелени јаткасти плодови (лешници, ореви, бадеми)
– 130 г кафеав шеќер
– 1,5 лажица прашок за пециво
– 3,5 лажици какао во прав
– 125 мл млеко
– 35 г путер
– 1 јајце
– неколку капки екстракт од ванила
Подготовка:
Рерната загрејте ја на 180 степени. Брашното, јаткастите плодови, 40 г шеќер и 2 лажици какао измешајте ги во садот. Во млекото додадете растопен маргарин, јајце и ванила и помешајте со брашно и прашок за пециво. Смесата поделете ја во 4 садови и ставете ги на плех. Преостанатиот шеќер промешајте го со остатокот од какао, па потоа ставете тесто во садовите. Долијте зовриена вода, па печете околу 15 минути во загреана рерна. Печениот пудинг послужете го додека е топол.Состојки:
– 75 г мазно брашно
– 1,5 лажица мелени јаткасти плодови (лешници, ореви, бадеми)
– 130 г кафеав

Пронајдете не на следниве мрежи: