Пентагон ја приземји сета флота на Ф-35

Loading...

Пентагон одлучи во петокот вечерта да ја приземји целата флота  на ловците Ф-35, откако било востановено дека постои дефект на моторот на авионите.Дефектот бил забележан при една рутинска контрола на авионите во воздухопловната база Едвардс во Калифорнија, се наведува во соопштението.Ловците Ф-35 претставуваат најскапата борбена програма на американската војска. Нивната вредност се проценува на околу 400 милијарди долари.Авионите ќе бидат вон употреба додека не се утврдат причините за проблемот на шасијата на моторот.
МакфаксПентагон одлучи во петокот вечерта да ја приземји целата флота  на ловците Ф-35, откако било востановено дека пос

loading...
Loading...