Пензиите во октомври помали за 150 до 250 денари

Пензионертите се разочарани. Пензиите во месецот октомври се помали за 150 до 250 денари во однос на септемвриските пензии.Пензионерите очекуваат линеарно  зголемување на пензиите од 600 денари кое беше пракса на Владата на ВМРО-ДПМНЕ меѓутоа од новата власт добија намалување на пензиите кое предизвика паника и разочарување кај пензионерите.
Тие сметаат дека новата власт ги лаже и вештачки ги зголеми пензиите во септември пред  локалните избори  за да сега во октомври со намалување на пензиите  ќе ги поврати парите во буџетот.
Имено кога се презентираше предлог буџетот за наредната година, Министерството за финансии напомена дека ќе има екстра зголемувања за пензионерите. Исто така и СДСМ за време на изборниот период даде ветувања дека ќе има покачување на пензиите, а сега со доаѓање на власт, пензионерите први ја плаќаат нивната неодговорност.Пензионерите очекуваат линеарно  зголемување на пензиите од 600 денари кое беше пракса на Владата на ВМРО-ДПМНЕ меѓутоа од новата власт добија

Пронајдете не на следниве мрежи: