Пензионер се обидел да запали избирачко место во Австрија

На денешните парламентарни избори во Австрија бил забележан еден инцидент кога пензионер дошол на избирачкото место со намера да го запали.Како што соопштија од полицијата, пензионерот имал 77 години и бил психички пореметен, а на гласачкото место во Хартберг дошол со канистер со гориво.

Горивото го истурил пред избирачкото место, но минувачите го спречиле да го запали.
Полицијата го уапсила пензионерот и бил повикан лекар да го прегледа, а според полицијата мотив за палење на избирачкото место било неговото незадоволство со политичката ситуација во земјата.Како што соопштија од полицијата, пензионерот имал 77 години и бил психички пореметен, а на гласачкото место во Хартберг дошол со канистер со горив

Пронајдете не на следниве мрежи: