Пет грешки кои ги прават луѓето кои пијат кафе!

Loading...

Пет грешки кои ги прават луѓето кои пијат кафе!1.Не ја сфаќаат моќта на кафето над хормоните
Секое утро пиете иста количина кафе!
Како тоа влијае на вас? Варирањето на нивото на хормоните може да го забави процесот на обработка на кофеинот. Пијте наутро помалку кафе е од вообичаено, ќе видите дека ќе имате промени на сонот.
2. Го користите за замена на цигари
Што правите: Откако ги оставате цигарите, кафето ви е најдобар пријател.
Како тоа влијае на вас: Цигарите влијаат на побрзата обработка на кофеинот.
Поради тоа пушачите имаат поголема толеранција на кофеин и им треба четири пати повеќе кафе отколку на непушачите.
Мора да знаете дека доколку ги оставите цигарите а продолжите да ја пиете истата количина кафе ќе се чувствувате раздразливо и нервозно.
3.Пиете кафе доцна наутро.
Првото кафе треба да го испиете пред 11 часот.
Доколку имате проблеми со кофеинот обидете се да не внесувате кофеин 12 часа пред спиење.

 
4.Се обидувате да го исфрлите по пат на потење!
Се предозиравте со кофеин па одите на трчање за да го исфрлите од организмот. Но, тоа  е грешка. Доволно е да отидете во мирна соба и да правите работи кои вообичаено ги правите за да се ослободите од стресот.
5.Мислат дека еспресото е само за издржливи!
Го избегнувате затоа што мислите дека ќе ве направи нервозни! Но, токму поради тоа што има многу кофеин еспресото се служи во мала  количина. Може да биде добра алтернатива кога ви треба енергија.1.Не ја сфаќаат моќта на кафето над хормоните
Секое утро пиете иста количина кафе!
Како тоа влијае на вас? Варирањ

loading...
Loading...