Пет најчести Facebook грешки при „манијачење“!

Loading...

Facebook-от е добар за две работи: за оддржување контакт со луѓето и за „манијачење“
 На сите им се случено. Запознале девојка/дечко и сакаат да дознаат малку повеќе за нив и нивниот живот. Но… во најмала рака, им се случило и ова:
Утка во пребарувањето – Го пишувате неговото/нејзиното име, мислејќи дека е во пребарувачот, но… по некое време сфаќате дека сега тоа е вашиот статус!

 
Знам сѐ за тебе – Се среќавате со него/неа и иако не се познавате доволно, успева да ви излета дека знаете за свадбата на која бил или за излегувањето во диско претходната вечер иако не сте биле таму.

 
Те тагнав…Упссс! – Се шетате низ градот и прикачувате слика на Фејсбук од вашиот телефон. И, бидејќи цел ден мислите на него/неа, првото име што ви доаѓа на памет е… Упс!

 
Очајно коментирање – Сите имаме денови кога нешто не ни излегло како што сме планирале, па на крајот на вечерта остануваме дома – на Facebook, но тоа не значи дека кога некој ќе даде понуда за дружење, особено личноста која ви се допаѓа, дека треба да истрчате од дома за 2 секунди.

 
Сте го оставиле профилот отворен, баш на неговата/нејзината страна – И тука доаѓа сцената –доаѓаат пријателите на кафе и…

 
 На сите им се случено. Запознале девојка/дечко и сакаат да дознаат малку повеќе за нив и нивниот живот. Но… во најмала рака, им се случило и ова:

loading...
Loading...