Пет проблеми кои бананите ги решаваат подобро од било кои таблети

Loading...

Три типа на шеќери и многуте растителни влакна се причина зошто бананите излегуваат  од шемата на брзи извори на енергија. Освен хранливите вредности докажана е нејзината семоќ во елиминација на многу проблеми, при кои најчесто се користиме со апчиња…1. Стрес
Тие го нарекуваат болест на модерното време, затоа што постојано остава големи ефекти врз нашето здравје, стресот го забрзува метаболизмот, при што опаѓа нивото на калиум во организмот. Рамнотежата можно е да се воспостави со помош на една банана, која во себе содржи доволно калиум, кој ќе помогне во нормализирање на отчукувањата на срцето, испраќањето кислород до мозокот и ја регулира оптимална количина на вода во телото.
2. ПМС
Бананите се богати со витамин Б6, кој има позитивен ефект врз нивото на гликоза во крвта, а докажано е дека витаминот Б од заедницата, во ПМС-от  успешно го намалува проблемот со болката и напнатоста во градите, промени во расположението и акумулација на вода во телото.
3. Крвен притисок
Познато е дека големото внесување на натриум, калиум и ниска доза има негативен ефект врз крвниот притисок. Затоа, важно е да се обезбеди на телото голема количина на калиум, кој го содржат бананите. Секое утро се препорачува да јадете по една банана, која ќе го одржува притисокот на дозволените гранични идеали.

4. Надуеност и тврда столица
Бананите содржат пектин, кој го забрзува варењето на храната и го поттикнува отстранувањето на токсините и тешките метали од телото. Покрај тоа, нивното делување е пробиотичко и го стимулира работењето на цревата. Сите овие фактори го стимулираат варењето на храната и ја намалуваат подуеноста, додека влакната од меко овошје ги будат цревата и дејствуваат како природни лаксативи за време на запек.
5. Депресија
Состојката на бананите триотофан, е форма на протеин кој го забрзува ослободувањето на серотонин, познат како хормон на среќата. Всушност, само една банана е доволна нивото на серотонин нивоа скокне, по што настанува чувство на спокојство и задоволство.1. Стрес
Тие го нарекуваат болест на модерното време, затоа што постојано остава големи ефекти врз нашето здравје, стресот

loading...
Loading...