Пет здравствени причини зошто треба често да имате секс!

Loading...

Не мора да се повторува дека сексот позитивно влијае на вашето здравје.Било да ве боли глава или сте премногу умори или сте под констанетен стрес, решението е многу едноставно. Секс, секс и само секс!
Ова се петте здравствени причини зошто треба често да имате секс:
1.Ги ублажува хроничните болки
Помага без таблети да ги намалите болките.
2.Го намалува ризикот од ракот на дојка
Жените кои доживуваат оргазам повеќе од еднаш месечн имаат помали шанси да се разболат од рак на дојката.

 
3.Вежба за срце
Што повеќе секс-вашето срце ќе биде поздраво. Позите кои ги практикуваат се исто така важни.
4.Ја штити простатата
Мажите кои имаат секс барем четири пати неделно имаат помали шанси да се разболат од рак на простата.
5.Го намалува стресот
Ако практикувате секс пред стресните денови ќе имате помалку проблеми со справување со стресот.Било да ве боли глава или сте премногу умори или сте под констанетен стрес, решението е многу едноставно. Секс, секс и само секс!
Ова се пе

loading...
Loading...