Петрески за РСМ: Бизнисот и економијата жртви на политичката криза

Loading...

Неизвесноста и политичката криза негативно влијаат  врз целокупното работење на бизнисот.Сите се воздражани. Домашните компании од инвестирања, од проширување на капацитетите, од освојувања на нови пазари.  Странските од вложувања во земјава, граѓаните од трошења. Се е во статус кво ситуација, каде ништо не функционира. Нема кој да ги спроведе и економските реформи, за да се подобри функционирањето на бизнисот. Тоа го потврдуваат и бројките, за пад на индустрсикото производство, за помал раст на економијата .
Ова за емисијата Бројки го изјави Благица Петрески, од Институтот за истражување и економски политики Фајнанс Тинк.
Taa очекува, доколку не се изнајде скоро решение на политичката криза, бројките да се влошат.Сите се воздражани. Домашните компании од инвестирања, од проширување на капацитетите, од освојувања на нови пазари.  Странските од вложувања

loading...