ПЕТРОВСКИ СО ЛЕКЦИЈА ДО ПЛАТЕНИЦИТЕ НА СОРОС КАКО СЕ БРАНАТ ДРЖАВНИТЕ ИНТЕРЕСИ!

Левица и покрај тоа што се промовира како Социјално движење, се повеќе се разоткрива дека позади таа маска стои идејата за Голема Албанија и форсирање на Албанската кауза..Петровски му  објасни на представникот од опозицијата Јосифовски зошто не ја подржува Шарената револуција и протестантите…
 Петровски: Па тоа се хулигани и насилници кои уништуваат Македонски споменици, зошто не одите да го офарбате споменикот на Скендербег? Или се плашите од тоа?
Од страна на представникот на опозицијата и представникот на БЕСА постојано лкако одговори на поставените прашања кон нив се одговарани со зборовите Режим, Диктатура, криминална власт….
Мемети : Владата на Груевски е нелегитимна на ова Петровски одговори : Ако владата е нелегитимна знаете каде треба да стане Легитимна? на избори! зошто не излезете на избори?
Јосифовски : Бетонот на Груевски испука избори на 5 јуни нема да има!
Петровски: Па да не плачевте кај Странските амбасадори ке имаше избори а таму ке ја почувствувавте волјата на народот, знаете дека ќе ги изгубите затоа бегате од избори
Јосифовски: Амбасадорите на странските држави мислат добро на Македонија и се тука за да помогнат, и тие ке помогнат во формирањето на нова влада
Петровски: Го навредувате Македонскиот народ кој искажал јасен став и јасна волја на избори и избрал легитимна влада, вие сакате избори а плачете кај странците и бегате од избори
Петровски со прашања до Мемети : Кој е вашиот став за Федерализација и за Илирида?
Мемети на ова не јасно одгвори не негираше дека неговата партија се залага за рушење на уставниот поредок на Р. Македонија
Јосифовски го обвинува Петровски дека со своите ставови пречел на соживотот со Албанците и тоа дека ги навредува албанците нарекувајки ги шиптари и дека Петровски користел националистичка реторика од 1997 до денес..
На ова Петровски одговори : Јас не сум Фашист секој кој ке застане под Македонското знаме Химна и Грб го почитувам нема да дозволам двоглави орли и непочитување кон македонските државни симболи да очекувате да го поддржам 
Петровски му  објасни на представникот од опозицијата Јосифовски зошто не ја подржува Шарената револуција и протестантите…
 Пет

Пронајдете не на следниве мрежи: