Петровски: Соросовите медиуми измислуваат лажни вести само за да се прикрие лошиот имиџ на СЈО

Loading...

Директорот на Државноот Архив, Филип Петрвски гостуваше во  емисијата „Јади бурек“Меѓу другото, Петровски се наврати  на лажната вест дека тој бил уапсен од страна на СЈО.
„Кога се појави  веста на порталите финансирани  од Сорос дека сум уапсен, се створи  една забуна, во  текстот има редица лаги дека влетале со полиција, со коли, но  дечките од „парталиве“ треба да знаат дека Архивот се наоѓа на 7-ми кат, малку  е тешко  да влетаат со  коли, но  ете така им било издиктирано.  Можам да кажам само  дека е жално за тие што  се обидуваат  да го направат  тоа. На целата оваа забуна  јас одговорив со  видео од моето работно  место, намерно  после работно време, бидејќи  во  спротивно ќе излезеше нов спин-  зошто  снима видео во  работно време. Парталите на Сорос пишуваат  се и  сешто  бидејќи знаат  дека се заштитени  од Пржинскиот договор, дека нема да одговараат за ништо.
Петровски понатаму во разговорот  образложи  дека измислениот текст служи само  за да се прикрие неработењето и  несериозноста  на СЈО.
„Не постоеше настан дека дошле, ме уапсиле и  одзеле документи. Вистината е сосема поинаква. Кога ќе се образложи  целата ситуација, ќе сфатиме дека се работи  за класичен спин кој  служи само  за да  само  за да се оправда лошиот имиџ на СЈО. Претходно беа  објавени  видеа од Ленче како пие лумпува, се забавува, троши пари. Целата таа недела се зборуваше дека СЈО ништо не работи, трошат  народни пари, не почитуваат  закони и  слично. Спинот се пушти  за да се создаде слика дека СЈО работи, влегуваат, апсат, одземаат  документи. Работата која ја имавме со  СЈО, која што  беше по утврден канон ја завршивме на 5  декември.“, наведува Петровски.
Во продолжение погледнете ја целата емисијаМеѓу другото, Петровски се наврати  на лажната вест дека тој бил уапсен од страна на СЈО.
„Кога се појави  веста на портали

loading...