Пијан дошол дома, спиел со жената на соседот и дури третиот ден сфатил дека…

Loading...

Драго Нериќ од Славонски Брод, би можел некако една пијана ноќ да ја оправда кај сопругата, но за тридневно исчезнување без трага и глас, како и спиење со непозната жена – е нешто што не поминува така лесно.Имено, Драго во петокот вечерта заминал во локалната биртија да прослави за парите кои му легнале на сметка по двегодишно чекање. Цело село дошло да прослави со него и прославата траела до доцна во ноќта.
„Тој тргна да си оди дома околу три часот наутро“, рекоа келнерите, бидејќи тој не се сеќава на ништо.
Наместо да сврти лево на единствената раскрсница, тој свртел десно и отишол во погрешен правец.
Куќата на соседот била слична на неговата, но црвена!
Драго заѕвонил на вратата на сосетката Марија, чиј сопруг бил на службен пат. Марија го пуштила во куќата мислејки дека е нејзиниот сопруг, а бидејќи не го запалиле светлото, многу бргу се фрлиле во акција, која според тврдењата на Драго, траела цели три часа.
„Сѐ се случи набрзина и затоа не е вредно за спомнување“, изјавила Марија за хрватските медиуми.
Утредента Марија дури сфатила дека тоа не е нејзиниот сопруг и одлучила да се преправа дека ништо не се случило и го причекала Драго да се спакува и да си замине. Но, со оглед на тоа дека Драго е традиционален Славонец, тој ниту утрото не забележал дека Марија не е неговата сопруга, а не сфатил ниту дека куќата не е неговата.
„Жена како жена, кој ќе ги разликува“, заклучил Драго.

Три дена живеел во куќата на соседот и спиел со Марија
Незгодната ситуација траела цели три дена. Драго пиел секој ден, а Марија не знаела како да му го каже тоа. Но, дојде понеделник и Марија го замолила Драго да ја однесе нејзината ќерка до училиште и тогаш му светна во главата.
„Можеби сум пијан, но во мојата куќа има само синови“, му текнало на Драго.
Среќен крај
Драго брзо се спакувал и заминал дома, каде што го чекала загрижената сопруга, која помислила дека можеби го грабнала УДБА и го испрашувала за воената пензија. Приказната доби среќен крај, а Драго платил миса за соседот, со чија сопруга „се служел“ цели три дена.Имено, Драго во петокот вечерта заминал во локалната биртија да прослави за парите кои му легнале на сметка по двегодишно чекање. Цело село дошло д

loading...
Loading...