Никогаш доста од сочно пилешко Состојки:
-500 грама пилешко бело месо
-2 главица кромид
-2 лажици шеќер
-1 лажица лут црвен пипер
-1 лажица буковец
-2 лажици зачин
-бибер
-2 зелени пиперки
-2 црвени пиперки
-3 домата
Начин на подготовка:
Исечкајте ги кромидот и пржете го на топло масло, па дојдате го шеќерот и карамелизованиот лук со шеќер, а потоа и пилешкото исечкано на коцки. Пржете додека пилешкото не добие румена боја и во ова ставете ги ситно исечканите пиперки и уште малку пржете.
Додајте ги ситно исечканиот домат и малку вода, ако е густо, а потоа и зачините во количина по желба, во зависно колку сакате луто. Се убаво нека се запрши и послужете го со салата. А убаво оди со тестенини или пире.