Пилотот очајнички барал да слета, операторката го „одложувала“

Во последниот разговор на пилотот  на паднатиот авион со  бразилски фудбалери, со  команда на лет во Колумбија, тој во паника барал коордиати за слетување  на пистата. Мигел Кирога од операторот барал итна дозвола за слетување, но  добил одговор дека тоа ќе може да го стори дури  за седум минути.  Објавен е и  транскрипт од последниот разговор:
Операторката:  Имам авион под вас кој се приближува кон аеродромот. Колку  ќе останете во положба за пристап на авионот?
Пилотот:  Имаме проблем со  горивото, госпоѓо. Затоа барам дозвола, точка. 
Операторката: Барам моментало слетување.
Пилотот: Госпоѓо, LMI2933 е во  тотален квар, тотален електричен квар, без гориво.
Операторката: Пистата е чиста, ве чека дожд на пистата. Пожарникарите се известени.
Пилотот: Координатите госпоѓо, координатите до пистата.
Операторката: Дајте ми ја висината
Пилотот: Девет илјади стапки, госпоѓо, координатите!
Како  што пренесуваат светските медиуми, шефот на цивилната авијација Алфредо Боканегра вели дека првиете резултати  од истрагата утврдиле дека на местото на  падот на авионот  немало ни  капка гориво.
 Објавен е и  транскрипт од последниот разговор:
Операторката:  Имам авион под вас кој се приближува кон аеродромот. Колку  ќе останете во положба за пристап на авионот?
Пилотот:  Имаме проблем со  горивото, госпоѓо. Затоа барам дозвола, точка. 
Операторката: Барам моментало слетување.
Пилотот: Госпоѓо, LMI2933 е во  тотален квар, тотален електричен квар, без гориво.
Операторката: Пистата е чиста, ве чека дожд на пистата. Пожарникарите се известени.
Пилотот: Координатите госпоѓо, координатите до пистата.
Операторката: Дајте ми ја висината
Пилотот: Девет илјади стапки, госпоѓо, координатите!
Како  што пренесуваат светските медиуми, шефот на цивилната авијација Алфредо Боканегра вели дека првиете резултати  од истрагата утврдиле дека на местото на  падот на авионот  немало ни  капка гориво. Објавен е и  транскрипт од последниот разговор:
Операторката:  Имам авион под вас кој се приближува кон аеродромот. Колку&n

Пронајдете не на следниве мрежи: