Пирамиди од стакло пронајдени во Бермудскиот триаголник!

Loading...

Овие чудни подводни пирамида структури на длабочина од две илјади метри беа откриени со помош на хидролокатор предводен од океанографот д-р Verlag Мејер. Студиите на други структури како Yonaguni во   Јапонија им дозволија на научниците да  утврдат дека двете гигант пирамидите,најверојатно  направени од материјал сличен  на дебело стакло , се навистина импресивни – секоја од нив е поголема дури и од пирамидата на Кеопс во Египет.Неодамна, американски и француски научници ,како и други земји кои учествувале на истражувањата  во областите на морското дно на Бермудскиот триаголник , тврдат дека пронашле пирамида која стои исправена на морското дно која никогаш досега небила откриена. Должината на основата на оваа пирамида достигна дури 300 метри, и 200 метри висина, а растојанието од база до врвот на пирамидата е околу 100 метри над морското дно.
Прелиминарните резултати покажуваат дека оваа структура би требало  да е направена од стакло или  кристал   , бидејќи е мазна и делумно проѕирна.  Оваа ново  откриена пирамида е поголема во обем од пирамидите  на древниот Египет . На врвот на пирамидата има две големи дупки, морската вода при голема брзина навлегува низ  дупките, при што водата беснее околу пирамидата и создава огромен виор, што ја прави морската површина брановита и исполнета со магла. Научниците се запрашуваат дали ова ново откритие е причина за исчезнатите авиони и бродови  и мистеријата околу оваа област.  

Постојат неколку западни научници кои тврдат дека пирамидата на морското дно, може на почетокот да се направени на копното , по што катастрофалниот земјотрес го погоди и промени пејсажот целосно. Научниците ГИ обработиле сите податоци и заклучиле дека површината е совршено мазна за тоа да изгледа како стакло или мраз. Големината на пирамидите се речиси три пати поголеми од големината на пирамидите на Кеопсовата . Оваа вест беше сензационална, и се дискутираше на Конференцијата во Флорида , па дури е пријавена во локалните весници на Флорида. Новинарите беа присутни во него, има многу слики и висока резолуција на компјутеризирани податоци кои покажуваат три-димензионални пирамиди совршено мазни , без да бидат покриени со површина од остатоци, алги или пукнатини.
 Исто така, постои сомневање дека триаголникот Бермуда и областа каде што оваа пирамида наводно се наоѓа може да биде некој вид на ” света основа “, која е заштитена од легендарен Atlanteans – каде она што поминува во текот на локација се смета за жртва. Други хипотези тврдат дека пирамидите можат да привлечат и собираат космички зраци, од т.н. ” енергетско поле ” или ” квантен вакум ” и дека ова може да се користи како моќ на Altantean централата. Мистерија за египетските пирамиди и фактот дека пирамидалните структури, се чини дека може да се најдат во речиси сите антички култури – за нејзината ќе биде тешко да и се одреди потеклото на оваа структура , или ако навистина постои ( не сме биле таму сепак толку …).

Други Подводни пирамиди се пронајдени
Во 1977 година, едно мистериозно Откритие било направено на подот на Атлантикот во врска со некоја непозната технологија.
А 650 -метарски пирамида беше мистериозно осветлена, со пенливо бело, водата околу тоа се претвори во длабоко зелена, шокантна разлика од темно црна вода во тоа длабочина. Откривањето била фотографирана од ARL Marahall е Експедицијата е надвор во Cay Сал.
Друга голема пирамида, од 10.000 метри на Атлантик, беше пријавена за да се најде со пулсирачка кристално на врвот на тоа , од страна на експедиција Тони Benik. Групата , исто така, се најде нетранспарентно со кристална таблета таму, и објавија дека кога светлината светнала преку неа , мистериозен натпис станал видлив .
Повеќе подводни пирамиди биле пронајдени надвор во Централна Америка, Јукатан, и Луизијана , каде биле пронајдени куполи на Протоци во Флорида. Во мермер – грчки стил беше пронајдена зграда меѓу Флорида и Куба. А колоната од која што зрачеше енергија д-р Цинк ја најде на Бахамите. Тој исто така, дојде и до други артефакти од неговите нуркања во Атлантида , и тој беше интервјуиран од страна на Меѓународниот агент Стив Форсберг .
Други пирамиди се истражени од страна на д-р Реј Браун на морското дно во близина на Бахамите во 1970 година. Браун беше придружуван од 4 нуркачи кој исто така се најде со, куполи, правоаголни градби, неидентификувани металик инструменти, и статуа, ” мистериозни” кристално минијатурни пирамиди. Метални уреди и кристали биле однесени во Флорида за анализа на универзитет таму. Што е откриено? Тоа беше дека кристално засилена енергија, беше поминала низ него. Можеби ова е причината за стакло како пирамида!Неодамна, американски и француски научници ,како и други земји кои учествувале на истражувањата  во областите на морското дно на Бермудскиот т

loading...
Loading...