Писмо од читател: Физички нападнат началник на надворешна канцеларија на криминалистички работи во Кратово – Александар Наковски

Почитувани до нашата редакција пристигна писмо од наш читател за неодамнешните алучувања во Кратово. Во продолжение ви го пренесуваме во целост без никаква интервенцијаСакаме да ве известиме дека во четвртокот 17.08.2017 година во вечерните часови во Кратово, физички бил нападнат началникот на надворешна канцеларија за криминалистички работи во Кратово, Александар Наковски . Истото се случило на плоштадот во Кратово каде што истиот бил на маса со уште неколку лица. На неговата маса дошло лице на кое што му е поднесувано кривична пријава за семејно насилство од надворешна канцеларија за криминалистички работи во Кратово, почнал да им се заканува во врска со пријавата, да ги навредува и почнал да ги удира. Истите и покрај целата ситуација останале да седат на масата, пријавиле во полиција, но лицето продолжило со навредите и со удирањето. Кога напаѓачот го удрил началникот со глава, истиот со цел да се одбрани го отурнал напаѓачот од себе кој бил во алхохолизирана состојба и истиот паднал на земја. Тогаш синот на напаѓачот притрчал и со бокс од зад грб го удрил Александар во главата по што истиот паднал. Иако ова е класичен напад на овластено службено лице бидејќи истиот е нападнат во врска со својата работа која ја работи, со цел одмазда за која и добивал закани за време на нападот, и покрај многуте сведоци од страна на полициски службеници од Куманово и Кратово истото е направено тепачка се со една цел а тоа е истиот да биде разрешен од функцијата бидејќи по нашите информации тој е еден од малкуте кој не потклекнал на заканите и не потпишал барање да биде разрешен. Ова ли е животот кој го ветија, човек кога е нападнат да несмее да се брани? Штом началник не е сигурен и може да биде нападнат за предмет кој го работела неговата институција МВР и напаѓачот да помине така што оставува за нас обичните луѓе.Александар по нашите информации по наредба  еден месец е на работа во Куманово  бидејќи не го потпишал барањето за смена а на негово место е доведен инспектор од Куманово исто така со наредба да извршува работни задачи на началник во Кратово, но со решение Александар сеуште е началник.Сакаме да ве известиме дека во четвртокот 17.08.2017 година во вечерните часови во Кратово, физички бил нападнат началникот на надворешна кан

Пронајдете не на следниве мрежи: