Не е пита ако не е бурек, а тајната на вкусот е во меленото телешко месо.Состојки:
– 500 гр брашно
– млака вода
– малку сол
Фил:
– 500 гр мелено телешко
– 2 кромиди
– сол, бибер
Начин на подготовка:
Од брашно, вода и сол замесете тесто како за јуфки.
Поделете го на 2 дела и секој намачкајте го со масло.
Оставете да се одмори па развлечете тенки јуфки
Кромидот исечете го на мали коцки па помешајте со месо.
Посолете, ставете бибер па редете врз кората.
Завиткајте и ставете во тепсија.
Печете во загреана рерна на 200 степени додека не порумени. Состојки:
– 500 гр брашно
– млака вода
– малку сол
Фил:
– 500 гр мелено т