„Планирано родителство“ потврди дека додели награда за убиство на повеќе бебиња во абортуси

Loading...

 Се сеќавате на  наградата за бизнис за планиран родителски абортус примена  за зголемување на бројот на деца што умреле  во абортуси? Некои  читатели  се прашуваат  дали наградата е реална.Очигледно е вистинита.
Директорот на клиниката за абортус Аби Џонсон објави пост  на  нејзината Фејсбук страница за ажурирањето.
„Се сеќавате кога ја објавив оваа фотографија  која ја  добивме од поранешен работник во  Планирано родителство? И се сеќавате дека рековме  дека ова е награда за зголемување на бројот на абортуси во клиника за абортус Аурора“,  напиша  таа. „Па, Планирано родителство одговори и потврди дека, ДА, ова е награда која беше дадена од  нивна страна. И, да, тие ќе продолжат да го „слават нивниот напредок“.
Во Филијалата на веб-страницата за планирано родителство, бизнис абортусот вели:
Политички групи со екстремна агенда излегоа на социјалните медиуми неделава  тврдат дека тие имаат  доказ дек Планирано родителство има „квоти“ за тоа колку абортуси организацијата треба да обезбеди. Целата основа на нивното тврдење беше слика од сертификат  кој  Планирано родителство  му  го  дал   на здравствен центар за зголемување на нивните  услуги за абортус“, кои овие групи овие групи остро ги критикуваат.
Прво, и основно, Планирано родителство нема „квоти“ за било кои од нашите услуги.
бизнис абортусот јасно ја признава свесноста во еуфемистички услови без велејќи абортус:
Наша цел е да се прошири пристапот до сите наши услуги, а ние го наградуваме   нашиот  посветен персонал кога тие ќе успеат  во донесувањето на повеќе луѓе на кои им треба заштита.
И, да, ние апсолутно го славиме нашиот напредок во обезбедувањето на што повеќе луѓе да имаат пристап до целиот спектар на заштита на репродуктивното здравје, вклучувајќи и абортус.
Во врска со тврдењата дека  Планирано родителство нема квоти за абортусот, тоа е во спротивност со фактот дека поранешните филијали за Планирано родителство се откажаа токму поради тоа бизнисот со абортусот бара од  филијалите  да вршат  абортус. И поранешни вработени призна дека има квоти за абортусОчигледно е вистинита.
Директорот на клиниката за абортус Аби Џонсон објави пост  на  нејзината Фејсбук страница за ажурирањето.

loading...