Пливањето и согорувањето на калории

Loading...

Уште древните Грци ја оцениле користа од пливањето. Интересно е тоа што философот Платон ги сметал за необразовани оние кои не знаат да пливаат. Според него, луѓето кои не можат да пливаат заслужуваат презир, бидејќи тоа значи дека им е страв да се соочат со предизвици. Пливањето е можеби најдобра физичка вежба за телото. Освен тоа, е исклучително погодна за спроведување на терапии и лекување на повреди.
Дознајте повеќе на najadise.mkУште древните Грци ја оцениле користа од пливањето. Интересно е тоа што философот Платон ги сметал за необразова

loading...
Loading...