По 10 години од смртта на Нино Решиќ неговата ќерка откри како поминале неговите последни денови

Скоро навршија 10 години од смртта на пејачот Нино Решиќ.Пејачот почина во болница во Бијелјини, а долго се борел со рак на панкреасот, поради кој починал.
Неговата ќерка Сандра Решиќ за српскиот „Блиц“ раскажала дека секој 18. октомври ѝ е претежок.
„Секоја година кога ќе дојде октомври ни станува тешко на мене и мојата мајка, на денешниот датум претходните години секогаш знаевме да пиеме кафе, да запалиме цигара за него да изгори, бидејќи беше страствен пушач. Обично одам до црква да запалам свеќа. Тешко ми падна тоа што оваа година не успеав да отидам на неговиот гроб, тоа ми е најтешко“ – низ солзи раскажувала Сандра.
„Неговите последни денови ги паметам по смеата, многу се смеевме и мислам дека така е најдобро да го паметам“ – била искрена Сандра.Пејачот почина во болница во Бијелјини, а долго се борел со рак на панкреасот, поради кој починал.
Неговата ќерка Сандра Решиќ за српскиот

Пронајдете не на следниве мрежи: