По кратка постапка: Погледнете како во западните земји се справуваат со провокатори!

Јавно провоцирање и омаловажување, обиди за растурање и попречување на настани, вербални навреди, непочитување на организацијата и протоколот, кавгаџиство на ликови со сомнителен бекграунд е тактиката на неинвентивниот СДСМ за борба со политичкиот противник, која се користи дури и при природни катастрофи од кои најгоолемата опозициска апртија се обидува политички да профитира.СДСМ повторно ја потценува интелегенцијата на граѓаните. Ем напаѓа, грубо, дрско и беозбразно, ем истовремено преку медиумите на Сорос кои ги контролира потоа глуми жртва на некаква обесправеност, дискриминација.
Еден таков уфрлен провокатор беше избркан завчера од Сингелиќ од страна на револтирани граѓани кои го препознаа неговиот обид да изглуми наводна жртва од поплавите. Инцидентот кој смислено беше инсцениран од Заев и СДСМ се случи за време кога екипа на бугарската телевизија Нова беше во околината на Груевски, со цел инцидентот да биде претставен како скандал, во поширокото подрачје.
Дрскоста на извршителите на наредбите на Заев беше толкава, што локалното население мораше и јавно да се конфронтира и да ги избрка провокаторите на Заев. Излезе на виделина дека станува збор за провокатор на СДСМ/Сорос од Прилеп испратен да предизвикува проблеми, додека лицето кое му се спротистави е дел од локалната самоуправа кое секојдневно помага во справувањето со катастрофите.
За овие работи кои во очај ги практикува СДСМ, западните демократии ги даваат најдобрите примери. Јавен егзибиционизам, уфрлување во изјави на говорникот, недолично однесување, непочитување на протоколот, вербални навреди и омаловажуваа, попречување на настани и сите останати работи кои СДСМ ги прави во Македонија, се појави кои се случуваат и на запад. Овие лица кои ги прават овие работи се нарекуваат хеклери, а овој феномен хеклање.
Американскиот претседател Барак Обама е често пати жртва на хеклерите како Саше Политико и Ѓуро Кешкец од СДСМ. Хеклање доживуваат и државниот секретар Хилари Клинтон, канцеларката Ангела Меркел, британскиот премиер Гордон Браун, италијанскиот Силвио Берлускони, бизнисменот Блумберг, сенаторот Џон Меккејн.
Западот, САД, Германија, Британија, Италија соочувајќи се со овие недолични појави развиле и систем на однесување за менаџирање со вакви егзибиционистички испади, кој е оправдан од тамошната јавност.

По упаѓањето во говорот на Обама и викањето од страна на еден присутен, Обама му вели дека е на настан кој тој го организира и му се обраќа со зборовите во моја куќа си и биди пристоен, а кога овој не се упристојува тогаш американското обезбедување го брка надвор од просторијата.

Овој американски Саше Политико кој ја вознемирува Хилари Клинтон си поминува малку полошо и е извлечен од салата со зафат на рацете од страна на обезбедувањето.

Жена која е незадоволна од тоа што не и дале можност за прашање на прес-конференција во германската влада на кој присуствува Меркел  почнува да го нарушува настанот и да прави вознемирување се додека германското обезбедување држејќи ја за врат не и ја покаже вратата.
При овие испади кон Берлускони, освен обезбедувањето легитимно реагира и италијанскиот министер за одбрана.

Во Америка, Германија, Британија сосема е легитимно лицето кое ги попречува настаните и се однесува непристојно да биде отстрането од настанот кој го попречува, во најголем број на ситуации и со употреба на сила. И никој тоа не го скандализира. Едноставно се почитува јавниот ред и мир, не се дозволува некој да го нарушува она што организаторот го замислил, се почитува организаторот и се осудува непристојноста. Се штити јавниот ред и мир.
Често пати при вакви испади оправдано е да интервенира и полицијата.

Во некои случаи ако непристојното лице што попречува премногу се вообрази се употребуваат и посилни мерки како овој во случајот со попречувањето на американскиот кандидат за претстедател Џон Меккејн.

Ваквите реакции на обезбедувањето и на лицата од протоколот на Обама, Меркел, Берлускони, Меккејн се многу нормални и се оправдуваат. Хеклерот во овие случаи често пати после настанот се извинува кон говорникот кој го навредил, или кон организатрот. Во голем дел од случаите на тоа лице му се изрекува забрана за присуство на настан кој го организира истиот организатор, а исто така во добар дел од случаите западните закони предвидуваат и санкција за овие хеклери егзибиционисти, а најчесто се изрекуваат санкции како  Disrupting the peace in public place – Нарушување на јавниот ред и мир, или trespassing – присуство на туѓ имот без дозвола, вознемирување.
СДСМ повторно ја потценува интелегенцијата на граѓаните. Ем напаѓа, грубо, дрско и беозбразно, ем истовремено преку медиумите на Сорос кои ги контр

Пронајдете не на следниве мрежи: