По ненадејна инспекција шеикот на Дубаи масовно отпушти вработени во јавните служби

Loading...

Владетелот на арапскиот емират Дубаи ненајавено се прошетал низ канцелариите на јавните служби и во луксузно опремените простории на шефовите начекал само празни маси.Ненадејната инспекција на шеикот Мохамед бин Рашид се одвивала во неделата рано наутро (по локално време), но недела е вообичаен работен ден во Дубаи, па шеикот очекувал дека во канцелариите на јавните служби луѓето ќе бидат на своите работни места.
Eдинствената личност која била таму во 7.30, бил владетелот на Дубаи, кој во текот на својата ненајавена инспекција не бил во прилика да види ниту едно лице, освен своето на фотографиите кои биле закачени по ѕидовите.
Шеикот е познат по своите утрински инспекции со кои сака да испрати порака до службениците дека во работата мора да се држат до светските стандарди, посебно кога станува збор за навремено доаѓање на работа.
Владината канцеларија за медиумите во Дубаи не ги објави имињата на шефовите кои не биле на работа додека шеикот шетал по нивните празни канцеларии.Ненадејната инспекција на шеикот Мохамед бин Рашид се одвивала во неделата рано наутро (по локално време), но недела е вообичаен работен ден во Дуб

loading...