По расправијата со сопственикот се вдомила во воз: Еве како изгледа живот на шини на една студентка

Loading...

Кога патниците ќе излезат од возот, таа останува, но само затоа што таа е дома. Возот е нејзин дом и многу и се допаѓа.Германската студентка Леони Мулер се откажала од конвенционалниот живот во стан.
„Се почна со расправија со газдата на станот. Одлучив дека не сакам повеќе да живеам никаде“, раскажува студентката.
Наместо да изнајми нов стан, таа купила карта која и овозможувада се качи на било кој воз во државата бесплатно. Таа денес ја мие косата во тоалет во возот, проектите за испитите ги пишува во подвижниот дом кој се движи со брзина од 300 километи на час. Вели дека ужива во слободата која искусила откако престанала да живее во стан.
„Навистина се чувствувам како дома во возот“, вели Мулер.
Необичната одлукана оваа студентка го привлекла вниманието на медиумите во Германија.
На блогот пишува дека укажала на тоа дека младите треба да ги преиспитуваат животните навики и работите кои ги сметаат за нормални.Германската студентка Леони Мулер се откажала од конвенционалниот живот во стан.
„Се почна со расправија со газдата на станот. Одлучи

loading...
Loading...