Почесниот конзул на Р. Полска во Македонија одликуван со орденот Бене Мерито

Loading...

Почесниот конзул на Р. Полска во Македонија одликуван со орденот Бене Мерито
 Почесниот конзул на Република Полска г-дин Коста Костовски беше одликуван со орденот Бене Мерито за неговите напори за зајакнување на полската позиција во меѓународни рамки. Добивањето на орденот е резултат на неговите залагања за промоција на полската култура како и поддршка на студиите на Полски јазик и книжевност на универзитот Св.Кирил и Методиј во Скопје.
Орденот беше доделен на настанот организиран по повод одбележувањето на Денот на полскиот устав од страна на Амбасадата на Република Полска.
Овој орден за прв пат е доделен во ноември 2009 година, од страна на тогашниот премиер на Република Полска.Почесниот конзул на Република Полска г-дин Коста Костовски беше одликуван со орденот Бене Мерито за неговите напори за зајакнување на пол

loading...