Почина актер кој играше во најкултниот филм на сите времиња

Loading...

Британскиот актер Кени Бејкер, кој во шест филмови „Војна на ѕвездите“ ја играше улогата на роботот „Р2-Д2“, почина во 82 година од животот по долго боледување, соопштија членови на неговото семејство.Бекер улогата на робото ја доби во првиот филм „Војна на ѕвездите“ во 1977 година.
Висок само 112 сантиметри Бејкер почна да настапува со 16 години. Работел како кловн во циркуз, пантомимичар и забавувач во ноќни клубови.
Бејкер е татко на две деца и тој живееше во Престон. Неговата сопруга Ајлин почина во 1993 година.

 Бекер улогата на робото ја доби во првиот филм „Војна на ѕвездите“ во 1977 година.
Висок само 112 сантиметри Бејкер почна да на

loading...