Почина Џоан Риверс

Loading...

Водителката која беше пионер на жените во стенд ап комедија, умре на 81- година. Таа почина денес, а информација ја потврди нејзината ќерка. 
„Најголемата радост на мојата мајка во животот и беше тоа што ги праваше другите да се смеат. Знам дека нејзината последна желба ќе беше да продолжиме да се смееме“ изјавила нејзината ќерка 
Комичарката  била примена во болница на 28-ми август по претрпениот срцев удар. Цело време нејзината состојба била критична.
Потоа, во вторникот  била преместена на интензивна нега. 
Имено, таа е родена на 8 јуни 1933 во Бруклин, Њујорк, дипломирала англсика книжевност. Дебитираше со „The Tonight Show Starring Johnny Carson” во 1965 година. 
А потоа беше домаќин на својата сопствена програма „That Show with Joan Rivers.”Таа почина денес, а информација ја потврди нејзината ќерка. 
„Најголемата радост на мојата мајка во животот и беше тоа што ги пр

loading...
Loading...