Почина гитарист од групата „Парни Ваљак“

Loading...

Растко Милошев – Рас, кој со неполни 18 години, во 1979 година стана дел од групата „Парни Ваљак“ и со нив ги сними нивните најпознати албуми, почина во 53-та година од својот живот.  „Не можам да поверувам дека веќе го нема. Беше голем талент и добар, тивок човек. Кога ќе помислам на него, се сеќавам на тоа дете кое стоеше пред „Звечке“ и ми говореше дека знае да свири“ – изјави за „Јутарњи лист“, Хусеин Хасанефендиќ Хус, кој го донел Рас во групата.
После 5 возбудливи години со групата, Милошев ги напушта и почнува да работи како студиски менаџер и во текот на 80-тите соработуваше со Оливер Мандиќ, Дино Дворник, Терезија Кесовија, Калиопи, Дино Мерлин, „Плави оркестар“ и многу други.  „Не можам да поверувам дека веќе го нема. Беше голем талент и добар, тивок човек. Кога ќе помислам на него, се сеќавам на тоа дете кое стоеше

loading...
Loading...