Почина кралицата на ромската музика Есма Реџепова

Loading...

Утрово, по кратко и тешко боледување на 73 годична возраст почина кралицата на ромската музика, нашиот музички амбасадор во светот, Есма Реџепова Теодосиевска, известува ТВ Нова.Есма Реџепова, нарекувана Кралица на Ромската музика во светски рамки, примадона на европското пеење, национален уметник, која во 2013 година ја доби и престижната титула Национален уметник на Република Македонија, а во својот живот има одгледано 47 деца и одржано голем број хуманитарни акции, денеска ја изгуби битката со болеста.Есма Реџепова, нарекувана Кралица на Ромската музика во светски рамки, примадона на европското пеење, национален уметник, која во 20

loading...