Почина најстарата личност во светот

Вајолет Мос Браун од Јамајка, која во април стана најстарата личност во светот по смртта на Италијанката Ема Морано, почина на 117 години.Вајолет е родена на 10 март 1900 година и целиот живот живеела во истата куќа на северозападот од Јамајка, а починала во петокот.
Мајката на шест деца и прабаба стана најстарата личност во светот со 117 години и 38 дена на 15 април.
Тогаш, на прашањето кој е нејзиниот рецепт за долг живот тетка В, како што ја викале, одговорила дека јаде риба и овчо, понекогаш нозе од крава. Не јаде свинско и пилешко, не пие рум, верува во Бог и секој ден ја чита Библијата.
По смртта на Вајолет, титулата најстара личност ја презема 117 годишната Наби Таима од Јапонија.Вајолет е родена на 10 март 1900 година и целиот живот живеела во истата куќа на северозападот од Јамајка, а починала во петокот.
Мајката н

Пронајдете не на следниве мрежи: