Почина од пушење човекот кој ги рекламираше Малборо цигарите

Loading...

Ерик Лавсон е човекот кој ги рекламирше Малборо цигарите во далечната 1970-ти, почина на 72 години од белодробно заболување. Актерот Ерик  почина на 10-ти јануари во својот дом во Сан Луис поради респираторна инсуфициенција поради хронична опструктивна белодробна болест, или ХОББ изјави неговата сопруга, Сузан Лавсон, во неделата. 
“Тој знаеше дека цигарите многу штетно му влијаат на него”, рече таа. “Тој беше свесен, но и покрај тоа не можеше да ги остави.” 
Неколку актери и модели кои работеа за Малборо цигарите марка починаа од болести поврзани со пушењето. Некои од нив се: Дејвид Милар, кој почина од емфизем во 1987 година, и Дејвид Меклин, кој почина од рак на белите дробови во 1995 година. Актерот Ерик  почина на 10-ти јануари во својот дом во Сан Луис поради респираторна инсуфициенција поради хронична опструктивна белодробна бол

loading...
Loading...