Почина српскиот актер Јосиф Татиќ

Во Белград, во петок вечер, во 67 година од животот почина српскиот актер Јосиф Татиќ, на балканскиот простор познат по улогата на Јатаганац од популарната серија „Подобар живот“.Меѓу најзначајните улоги кои ги оствари во кариерата се ликот на Слободан Михајловиќ во претставата „Шовинистичка фарса“ и улогата на Танасие Витровиќ во серијата „Со грло во јагоди“.Играше во филмовите „Три карти за Холивуд“, „Византиско сино“, „За сега без добар наслов“ и „Последниот круг во Монца“.Јосиф Татиќ е роден во Нови Сад на 13 април 1946 година. Ја има сопругата Беба и ќерката Христина
МакфаксВо Белград, во петок вечер, во 67 година од животот почина српскиот актер Јосиф Татиќ, на балканскиот простор познат по улогата на Јатаганац

Пронајдете не на следниве мрежи: