Почина телохранителот на Хитлер

Loading...

Рохус Миш, телохранителот на Хитлер, починал вчера на 96- годишна возраст.Тој беше телохранител на Адолф Хитлер за време на Втората светска војна и од тогаш, со години го прател насекаде и бил сведок на неговот самоубиство.
Миш останал горд до крајот на својот живот за годините поминати со Хитлер.
Во интервју во 2005 тој изјавил дека Хитлер бил „многу нормален човек“, дека не бил брутален, чудовиште или супер-човек.Тој беше телохранител на Адолф Хитлер за време на Втората светска војна и од тогаш, со години го прател насекаде и бил сведок на неговот самоубиств

loading...
Loading...