Починал откако го одбиле во 25 болници

Loading...

Откако одбиел да го примат во 25 болници во рок од два часа, починал еден 75-годишен маж, изјавил локален службеник во градот Кукиџи, северно до јапонската престолнина Токио.
Мажот кој живеел сам во градот Кукиџи, повикал брза помош откако имал проблеми со дишењето.Давањето медицинска помош му била одбило одбиено во 25 клиники и болници, а сите како изговор имале недостиг од лекари и кревет.Возилото на брзата помош потоа се упатило во соседната префектура, а кога стигнале таму била утврдена смрт кај пациентот.Видно потресен од тоа што се случило, еден од службениците на службата за брза помош за локалните медиуми истакнал дека никогаш досега во кариерата не му се случило нешто слично.
МакфаксОткако одбиел да го примат во 25 болници во рок од два часа, починал еден 75-годишен маж, изјавил локален службе

loading...
Loading...