Почна изградбата на спортското игралиште во Василево

Loading...

Почна изградбата на повеќенаменско спортско игралиште во населеното место Добрашинци во општина Василево. Игралиштето се гради во дворот на училиштето, а освен учениците во редовната настава по физичка култура, ќе го користат и останатите жители на селото.-Опременоста со рефлектори ќе овозможи спортување и во ноќните часови. Средствата за изградба на ова игралиште изнесуваат околу 3.250.000 денари и се обезбедени од буџетот на општина Василево. Игралиштето ќе биде со стандардни димензии и опремено со стативи и кошеви со што ќе може да се практикуваат повеќе спортови. Изведувач на градежните работи е компанијата Пешо инженеринг, рече градоначалникот на Василево, Ванчо Стојанов.
Истовремено финишираа градежните активности на спортското игралиште во село Дукатино, за што беа потрошени 3,1 милион денари од општинскиот буџет.
-Општината вложи многу во изминатиот период во спортската инфраструктура, а во сето тоа ни помогна Владата на РМ, Министерството за образование и Агенцијата за млади и спорт. Добрата соработка со АМС се надевам дека ќе продолжи и во наредниот период и ќе резултира со реализација на уште многу други проекти во нашата општина, додаде Стојанов.
Во наредниот период, според Стојанов, во насока на исполнување на програмата на општина Василево ќе следува и изградба на по едно повеќенаменско игралиште во Едрениково и Чанаклија со што, според локалните власти, спортската инфраструктура во сите населени места ќе биде заокружена.-Опременоста со рефлектори ќе овозможи спортување и во ноќните часови. Средствата за изградба на ова игралиште изнесуваат околу 3.250.000 денари и

loading...