Почнува новата сезона на францускиот кино- клуб со филмот „Љубовни песни“

Loading...

Почнува новата сезона на францускиот кино- клуб со  филмот „Љубовни песни“Францускиот институт во Скопје има чест да ве извести и да ве покани на отворањето на новата сезона на францускиот кино-клуб со проекцијата на филмот „Љубовни песни“, в петок 24 февруари 2017 год, во 20 часот, во Кинотеката на Македонија. Се работи за филм, којшто во 2008 година ја доби наградата Цезар за најдобра музика и има 20 други различни номинации, и којшто познатиот француски неделник за млади Лезенрок го оцени како „ забавна музичка драма и еден весел, длабок филм за љубовта и отсуството“.
Филмот е со превод на македонски јазик.Францускиот институт во Скопје има чест да ве извести и да ве покани на отворањето на новата сезона на францускиот кино-клуб со проекцијата на филм

loading...