Податоците на Викиликс ќе предизвикаат смрт и насилство во наредните 72 часа!

Новинарот Глен Гринвалд во весникот Интерсепт, објави како НСА масовно шпионира неколку земји и дека станува збор за можеби најинтензивен напад на оваа агенција досега. Засега се знае името на само една земја – Бахамите, а Викиликс на овој весник му даде 72 часа да го објави името на другата земја, или тие ќе го направат тоа наместо нив.Познато е дека Гринвалд има голем број на документи кои му ги предал Едвард Сноуден. Од Викиликс се лути и разочарани од цензурата на весникот Интерсепт, бидејќи не беше објавено името на втората земја. Споменатиот весник смета дека тоа би довело до насилство и катастрофи.
„Одлуката не останува на Интерсепт или на Вашингтон Пост, да ги ускратуваат правата на цел еден народ да дознае дека некој масовни ги шпионира. Не е на нив да одлучуваат како народот ќе реагира на масовното кршење на нивните права од страна на САД“, порачуваат од Викиликс и додаваат дека вистината никогаш на никого не му наштетила.
Се очекува името на втората држава да се дознае пред викендот.Познато е дека Гринвалд има голем број на документи кои му ги предал Едвард Сноуден. Од Викиликс се лути и разочарани од цензурата на весникот Инте

Пронајдете не на следниве мрежи: