Погледнете: Дупка „проголтала“ цела куќа, мајка во последна секунда го спасила своето бебе…

Дупка, длабока околу триесет метри и обем од 70 метри, проголтала цела куча на источен Казахстан. Жената која живеела во таа куќа едвај успеала да извлече жива глава и да го спаси своето новороденче.Младата мајка буквално во последна секунда успеала со своето дете да излезе од куќата која исчезнача во дупката за секунда.

Анастасија Татарникова (28) прво помислила дека се работи за земјотрес, но во прашање била голема дупка која настанала поради минирање на локалниот рудник.
Локалните вести процениле дека исто вакво нешто може да се случи и на други места, па загрозени се околу 120 куќи. Наредена е евакуација на скоро 500 луѓе. 
Младата мајка буквално во последна секунда успеала со своето дете да излезе од куќата која исчезнача во дупката за секунда.

Анастас

Пронајдете не на следниве мрежи: