Погледнете како срцето функционира надвор од организмот со помош на посебна технологија!

Loading...

Ли Хал (26), уште на 14-годишна возраст се соочил со фактот дека има срцево заболување поради кое пред пет години му била вградена механичка пумпа за да може крвта да му циркулира низ телото.Нештата почнале да се комлицираат со тек на време и докторите му рекле дека му е потребно ново срце во рок од два дена, инаку нема да преживее.
Од таа причина, само осум часа пред операцијата било донесено ново срце во болницата во која што лежел Ли.
Интересно е тоа што срцето било донесено во кутија која со потребната модерна технологија е опремена на тој начин, што може за 30 минути да го оживее ако е мртво.
Во таа кутија престојувало и срцето наменето за Ли. Нештата почнале да се комлицираат со тек на време и докторите му рекле дека му е потребно ново срце во рок од два дена, инаку нема да преживее.

loading...
Loading...