Погледнете кои 9 лажни производи Кина ги извезува, а кои се полни со пластика и хемикали кои предизвикуваат рак!

Loading...

Ова е листата на 9 нелегални производи од Кина и ви советуваме добро да размислите пред да ги нарачате. Не можете да знаете кои опасни материи можат да содржат овие производи кои ни стигаат од преку океанот.1.Лажни јајца
Овие јајца содржат алгиска киселина, желатин, калциум хлорид, вода и вештачки бои. Лушпата е направена од калциум карбонат, Јадењето на овие јајца може да предизвика губење на меморијата и деменција.
2.Ореви полни со цемент
Продавачот кои ги продава овие ореви рекол дека ова го направил за да оревите бидат потешки.
3.Свинско наместо говедско месо
Свинското место во Кина е поефтино од говедското, така да многу ресторани го подметуваат свинското, наместо говедското, но има хемиски преработки. Докторите кажуваат дека ваквото обработено месо може да предизвика труење, деформитети и тумот.
4.Лажен грашок
Лажниот грашок се прави од сточниот грашок и соја и се додатава зелента боја и натриум метасулфат (се користи како избелубач или конзерванс). Ова прехрабрената индустрија го забрани да се користи во производство, бидејќи може да предизвика рак, а исто така му пречат на телото во апсорција на калциум.
5.Бејби формула
Формулата содржи многу малку хранливи материи, веројатно е направена од креда, а кај децата се развива „голема болест на главата“, заради која главата на детето е набубрена, а остатокот од телото пропаѓа.
6.Индустриска наместо кујнска сол
Индустриската сол е непогодна за луѓето. Сепак, она е многу поефтина од кујнската сол. Индустриската сол може да предизвика ментални и физички проблеми, на пример хипотироиден проблем и пореметување на репродуктивниот систем.
7.Кал наместо бибер
Производството во Кина не се истражува додека некој не умре поради нив. Наместо биберот продаваат кал. Еден продавач рекол „никој од тоа нема да умре“.
8.Лажни нудли
Во Жонгшану е произведено неколку тона лажни нудли. Истражувањето покажало дека нудлите се направени од ориз,  парафински восок и масла на кој им додаваат виолетова боја.
9.Пластичен ориз
Многу количини на пластичен ориз се откриени во Кина, која главно е направена од компир и синетитчка смола. Честото конзумирање на ваквиот ориз може да предизвика рак.1.Лажни јајца
Овие јајца содржат алгиска киселина, желатин, калциум хлорид, вода и вештачки бои. Лушпата е направена од ка

loading...