Погребан е терористот од Сараево: На погребот му дошле…

Енес Омерагиќ, убиецот на припадниците на Вооружените сили на БиХ Армин Салкиќ и Недељко Радиќ, погребан е во саботата на градските гробишта Влаково во присуство на неколку познаници и без присуството на најблиските роднини.Тој бил погребан во саботата во попладневните часови, а на погребот присуствувале вработени од претпријатие за погребални услуги, оџа и пет-шест познаници.
Тој во терористички напад убил две лица, пукал во автобус со патници, фрлил бомба, а потоа се убил со активирање на бомба во својата куќа.
„Сѐ е брзо и завршено во тишина“, изјавиле вработените од погребалното претпријатие.
Според информациите, неговиот татко не сакал да му дојде на погреб.
„Секој го сака своето дете, па и јас него. Но, не можам да му простам што ги уби овие млади луѓе. Колку што слушнав, го познаваше едниот од убиените момчиња и се дружеше со него. Знам дека станува збор за маж кој е 1981. годиште, но не знам како се вика“, раскажал неговиот татко Шахин минатата недела.Тој бил погребан во саботата во попладневните часови, а на погребот присуствувале вработени од претпријатие за погребални услуги, оџа и пет-шест по

Пронајдете не на следниве мрежи: