Погрешно пиете вода?! Послушајте ги лекарите за правилното конзумирање на вода

Loading...

За нормална работа на организмот потребно е да пиеме од еден ипол до два литри вода на ден. Но, дали сте помислиле дека можеби треба да пиете вода во одреден дел од денот?Многу луѓе не сакаат да пијат вода пред спиење, оти потоа го прекинуваат сонот поради потребаа за уринирање. Лекарите велат дека не треба да избегнуваме да пиеме две чаши вода пред спиење. Гравитацијата постојано ја влече водата во долниот дел на телото, па кога ке си легнеме, таа се изедначува со бубрезите и им ја олеснува функцијата.

 
Пиењето вода во одреден момент од денот може да ви го продолжи животот. На пример:
Кога ќе станете од спиење, испијте две чаши вода, со што ќе ги активирате внатрешните органи.
30 минути пред јадење напијте се една чаша вода. Тоа ќе помогне за полесно варење на храната.
Пијте по една чаша вода пред капење, со што ќе го намалите крвниот притисок.
Две чаши вода пред спиење ќе го намалат ризикот од срцев и мозочен удар. Водата исто така ги спречува грчевите во нозете додека спиете. Мускулите дехидрираат и се грчат, па затоа се будите.Многу луѓе не сакаат да пијат вода пред спиење, оти потоа го прекинуваат сонот поради потребаа за уринирање. Лекарите велат дека не треба да избегн

loading...
Loading...